Abuzul asupra unei femei care pretuieste familia

Aceasta femeie (cred ca exista extrem de multe alte femei ca ea) face imposibilul pentru a-si tine familia impreuna si pentru ca ai ei copii sa aiba pe tatal lor aproape si sa le fie sprijin, exemplu.
Ajunge sa fie devalorizata in fata altora si chiar si in fata ei prin comportamentul lui abuziv. Cum femeia este cu adevarat dedicata familiei si rolului de mama si sotie, chiar ranita si “ingropata” in mizerii, gaseste putere sa mai lupte cu curaj si dragoste. Mai gaseste dragoste si intelegere pentru abuzator, mai pune in spatele ei o incarcatura grea si stramba pe structura ei DREAPTA. Si, daca s-ar fi terminat aici, probabil ca femeia s-ar fi imbolnavit grav de spate la un moment dat.
Insa, comportamentul abuziv a continuat si ea n-a mai rezistat poverii din spate, dar, pentru ca n-a ales sa puna jos povara la timp, i s-a surpat structura interioara si s-a imbolnavit grav. Abuzul a ajuns sa atenteze la insasi viata ei.
Chiar il ascultam pe parintele Calistrat cum vorbea despre iertare. Ma gandeam inainte ca trebuie sa te rogi ca Dumnezeu sa te ajute, sa ai sotul pe care ti-l doresti, ca trebuie sa fim ingaduitori, iertatori si atunci ni se vor anula poverile casniciei. Si de la parintele Calistrat am invatat ce inseamna cu adevarat iertarea. DA! Trebuie sa ne rugam pentru cei care ne pricinuiesc necazuri si sa-i iertam. Dar cand viata omului, structura lui interioara este afectata de comportamentul abuziv al cuiva, iertarea nu mai ajuta. Trebuie iesit din acea relatie, trebuie ocolita acea persoana si lasata “in plata Domnului” ca stie el mai bine. Daca e grav, trebuie chiar raportat la politie.
Doamna frumoasa, inteligenta si extrem de puternica a reusit sa treaca peste tot cu bine si este acum stabila, se bucura de viata asa cum n-a putut s-o faca niciodata.
Mi-au ramas in minte cateva cuvinte de-ale ei: “Chiar sunt fericita ca e frumos afara…”
Femei care va simtiti abuzate in casnicie,

Aveti curajul intai sa va intrebati voi insiva: Ce este cu adevarat important pentru mine?

Si, dupa ce va raspundeti sincer, discutati acest aspect cu partenerul. Renegociati relatia. Stabiliti-va valorile personale peste care n-ati putea trece niciodata, vedeti daca vi le puteti accepta reciproc, apoi decideti daca ramaneti in relatie sau nu. Asa procedeaza doi adulti. Vedeti care trage mai mult in acea casnicie si faceti balanta sa fie corecta pentru ca sa va bucurati de o sanatate buna si de o stabilitate mentala.

Acceptand abuzul, veti ajunge in spital, in mormant sau in depresie. Si nici copiii nu vor fi fericiti.
Femeile au darul de a crea atmosfera in familie si de fericirea ei depinde si fericirea copiilor.
Multe femei poate ar spune ca n-au incotro, ca sunt nevoite sa accepte comportamentul abuziv, dar nu este asa.
Cat timp avem 2 maini, doi ochi, doua picioare si un cap pe umeri, puteti sa actionati cum va dicteaza structura voastra interioara si de natura divina care va salveaza. In noi avem resurse si solutii infinite. Trebuie doar sa ne intrebam sincer: Ce-mi doresc eu cu adevarat?

luminitacoach.com

Postat în Articole

Lasă un răspuns