Despre abuzul in familie, intre soti

Am fost căsătorită mulți ani, în care am acceptat comportamentul abuziv si adeseori agresiv al soțului, deși știam în sufletul meu că nu ar trebui sa fie așa. Doream o familie, dar trăiam un coșmar. Eram lipsită de putere, fără încredere în mine și fără curaj. Până într-o zi când am decis că vreau să schimb viața aceea cu liniște, armonie, încredere, putere. A fost cea mai bună decizie a vieții mele de până acum.

Momentul deciziei a venit greu, pentru că erau atâtea convingeri în mintea mea: nu vei reuși singură, ai doi copii, nu vei putea, copii au nevoie de tatăl lor, eu am nevoie de un bărbat…

Primul pas a fost să am încredere că pot să mă  separ și pot fi independentă. De la început am știut foarte clar că nu mă voi întoarce în acel loc. N-a fost ușor să trec prin această transformare, dar în lipsa abuzatorului meu mi-am recâștigat respectul de sine și am început să mă apreciez pentru ceea ce reușeam să fac.

În perioada de după separare m-am regăsit pe mine, bună, blândă, calmă, așa cum mă știam și cum doream să fiu. Mi-am regăsit puterea de a împlini ceea ce îmi propun. Am reușit să fiu absolut independentă și mă bucur în fiecare zi că respir și văd și simt VIAȚA.

M.L.

Postat în Marturii, Resurse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*